EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ОИСР предупреди за икономически балони в Бразилия, Индия и Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ОИСР предупреди за икономически балони в Бразилия, Индия и Китай

mail09:00 | 29.01.2010прегледи 1024 коментарикоментари 0


Евентуалното образуване на финансови балони в нововъзникващи пазарни икономики като Бразилия или Индия застрашават възстановяването на икономиката, предупреди генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) Анхел Гурия, цитиран от Франс прес.
В интервю за телевизия Си Ен Би Си той се спря на заплахите за възстановяването на икономиката и изтъкна, че има опасност от нов срив.
Според него цените на петрола могат да достигнат нови пикови стойности, а и потребителите са много предпазливи, защото се страхуват от отражението на масовата безработица.
Поради опасността от прегряване на китайската икономика, покачването на борсите и твърде приспособяващите се парични политики в момента, много експерти предупреждават напоследък за рискове от нова поява на спекулативни балони, които могат да предизвикат нов спад на световната икономика, отбелязва АФП.
Балон се образува, когато на даден пазар цените се покачат прекомерно спрямо предполагаемата стойност на дадена стока или актив. Този балон впоследствие може да се спука, ако настъпи внезапна корекция на котировките.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg