EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Одобрено е универсално зарядно устройство

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Одобрено е универсално зарядно устройство

mail16:58 | 05.11.2009прегледи 1133 коментарикоментари 0


Световния телекомуникационен съюз (ITU) към ООН обяви, че е открил решение за преодоляване на липсата на универсалност при зарядните устройства за мобилни телефони, предаде ДПА.
Съюзът съобщи, че е одобрено "енергийно ефективно решение за едно зарядно устройство", подходящо за батериите на всички мобилни телефони.
Всеки собственик на мобилен телефон ще има полза от новия Универсален уред за зареждане (UCS), което позволява едно и също зарядно устройство да се използва за всички бъдещи преносими телефони независимо от производителя или модела, се посочва в комюнике, публикувано на уебсайта на Световния телекомуникационен съюз.
Освен че значително ще бъде намален обемът на зарядните устройства, които се произвеждат, доставят и впоследствие се изхвърлят с излизането на нови модели, новият стандарт означава, че потребителите по света ще могат да захранват мобилните си телефони навсякъде, където има зарядно устройство на разположение и че значително ще бъде намалена консумацията на енергия за зареждане.
Според информация на Международната Джи Ес Ем асоциация  универсалното зарядно устройство ще доведе до "намаляване с 50 процента на потреблението на енергия за зареждане, елиминиране на 50 000 тона излишни зарядни устройства и съкращаването в
резултат на това на емисиите на парникови газове с 13,6 млн. тона годишно", отбелязва ДПА, цитирана от БТА.
Световният телекомуникационен съюз посочи, че новият уред представлява част от усилията за борба с климатичните промени и намаляване обема на отпадъците и потреблението на енергия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4198