EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Одобрена нова гранична служба на ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Одобрена нова гранична служба на ЕС

mail14:37 | 24.06.2016прегледи 563 коментарикоментари 0


Съветът на ЕС съобщи, че е одобрил предложението на Европейската комисия за обособяването на нова гранична служба на ЕС, която ще замести Фронтекс. За да влезе в сила решението за създаването на новата структура, ще бъде необходимо то да бъде подкрепено от Европейския парламент и да премине през още една процедура на гласуване от министрите в ЕС. Предложението предвижда новата гранична служба да има правомощията да извършва операции по издирването и връщането на незаконно проникнали в Общността мигранти.
Службата ще разполага с поне 1500 гранични служители в отделните държави от ЕС, готови за разгръщане в много кратки срокове. При нужда службата ще мобилизира служителите си, за да предостави спешна подкрепа с жива сила и техника на държави по външната граница, които временно не могат да се справят с граничния контрол.
Представители на новата служба ще имат и задачи в т. нар. горещи точки за регистрация на мигрантите, кандидатстващи за убежище в ЕС. Планът на ЕК предвижда службата да се намесва по външните граници, когато е необходимо, дори и без покана от съответната държава. /БТА

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg