EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Одиторите от "Голямата четворка" на ръба

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Одиторите от "Голямата четворка" на ръба

mail10:00 | 28.09.2011прегледи 709 коментарикоментари 0


"Голямата четворка" в сектора на световните одиторски услуги може да бъде разбита, оставяйки четирите водещи компании податливи на опити за придобивания, ако Европейският съюз продължи с плановете си за засилване на конкуренцията в бранша. Това предаде Ройтерс, цитирайки служител на британските одитни структури.
Очаква се през ноември еврокомисарят за вътрешния пазар Мишел Барние да оповести проект за намаляване на това, което според него е конфликт на интереси - компаниите проверяват сметките и да предоставят изгодни консултантски услуги на един и същ клиент.
Одиторските компании KPMG, Earns & Young, Deloitte и PriceWaterhouseCoopers проверяват сметките на почти всички големи компании в света. Според копие от проекта на Барние, до което агенция Ройтерс е получила достъп, на одиторските компании ще бъде забранено да предлагат консултантски услуги на клиенти, но които извършват  одит, или дори изобщо да извършват консултантска дейност. Подобна забрана би принудила компаниите да разделят дейността си. "Раздробяването на "Голямата четворка" ще направи компаниите по-податливи към придобивания от възникващи китайски фирми", отбелязва служител на британските одитни структури, пожелал анонимност.
 


Тагове: одитори, ЕС
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg