EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ограничения за турски камиони от днес

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ограничения за турски камиони от днес

mail18:45 | 01.02.2011прегледи 1233 коментарикоментари 0


Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията реши да въведе реципрочни мерки по отношение на товарните автомобили с турска регистрация, извършващи превози до, от и транзит през територията на Република България с многократни ЕКМТ/СЕМТ разрешителни. Времевото ограничение* за използване на ЕКМТ/СЕМТ разрешителни от автомобили с турска регистрация влиза в сила на 1 февруари 2011 г. Неспазването на посочените периоди се счита за нарушаване на времето за управление, прекъсване и време за почивка съгласно Спогодбата АЕТР. При констатиране на неспазване на посочените периоди, товарните автомобили с турска регистрация няма да се допускат до територията на Република България до изтичане на посочените срокове.
*Времево ограничение е минималния период от време, в който един и същ товарен автомобил с едно и също ЕКМТ/СЕМТ разрешително може да извърши превоз на товар до дадена държава членка на ЕКМТ.

Превозвачите оценяват положително решението на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за въвеждане на реципрочни мерки по отношение на товарните автомобили с турска регистрация, извършващи превози през територията на България с многократни ЕКМТ/СЕМТ разрешителни. Това каза за Агенция „Фокус” Койчо Русев - председател на Съюзa на организациите в автомобилния транспорт (СОАТ) и Националната транспортна камара и член на УС на АЕБТРИ. Според Русев взетите мерки за въвеждане на срок от време, в който един и същ товарен автомобил с турска регистрация едно и също ЕКМТ/СЕМТ разрешително може да извърши превоз на товар през България са необходими предвид ограниченията, които се налагат от турска страна.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg