EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Овергаз–ментор за млади предприемачи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Овергаз–ментор за млади предприемачи

mail15:00 | 10.12.2010прегледи 477 коментарикоментари 0


Овергаз е първата газова компания в България, която създаде и подпомага пет учебно-тренировъчни фирми в областта на газоснабдяването. Те ще участват във виртуалната мрежа на Националния център на учебно-тренировъчните фирми към Министерство на образованието, младежта и науката, в която до момента работят 300 учебни предприятия.
Компанията осигурява на младите предприемачи нужната информация за всичко, свързано с газификацията на клиенти – от регистрацията на газовото дружество и началния проект до документите за включване на нов потребител и съвети как да се използва енергията рационално и ефективно.
Работниците във виртуалните фирми – ученици от 9-ти до 12-ти клас на петте Професионални технически гимназии със специалност „Газова техника” в Ямбол, Попово, Кюстендил, Стара Загора и Русе – ще бъдат внимателно подбрани чрез конкурс, който ще се проведе в учебните заведения до края на годината. Журито е съставено от водещи преподаватели в газовите паралелки.
В началото на 2011 година сформираните учебни екипи ще могат да регистрират фирмите си в Националната мрежа на Тренировъчните предприятия /ТП/, преди да излязат на виртуалния пазар, където ще предлагат своите продукти и услуги.
Овергаз, в ролята си на партньор на Мрежата на българските тренировъчни предприятия, ще финансира участието на най-добре представилата се газова компания на Панаира на учебно-тренировъчните фирми, който се провежда всяка година в Пловдив. Петте виртуални компании са част от инициативата на Овергаз „Професионално образование”. Така най-голямата частна газоразпределителна компания в страната продължава да инвестира в най-важния капитал – човешкия, като повишава квалификацията на бъдещите газовици на България.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg