EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обявиха най-добрите финансисти у нас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обявиха най-добрите финансисти у нас

mail06:30 | 15.06.2015прегледи 1389 коментарикоментари 0


В конкурса за най-добри финансови специалисти на България – CFO на годината 2015 взеха участие финансови директори от всички сектори на икономиката: производство, банки и финанси, бързооборотни стоки, търговия. Кандидатурите бяха разгледани от независимо жури, чиито членове са успешни бизнес лидери, хора от академичните среди и представители на други финансови организации.
Победителите в конкурса са:
- Веселин Денчев, главен финансов директор на Telus International Europe в категория Стратегия за развитие на финансовата функция;
- Франк Янсен, изпълнителен директор и главен финансов директор на Сибанк в категория Ликвидност и риск;
- Милен Глушков, главен финансов директор на ДЗИ в категория Планиране и бюджетиране
- Светлана Болдина, главен финансов директор на Нестле България в категория Контрол и отчетност.
Голямата награда за цялостен принос във финансовата функция CFO на годината 2015 бе отсъдена на Малина Маринова, старши финансов мениджър в Telerik.
Журито бе в състав: проф. д.ик.н. Бистра Боева, Университет за национално и световно стопанство ; Данета Желева, главен изпълнителен директор Индустриален Холдинг България АД; Александър Пулев, сътрудник Европейска банка за възстановяване и развитие; Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет Пощенска банка; Николай Генчев, главен изпълнителен директор и председател на Управителния Съвет на Застрахователна компания „УНИКА“ АД; Тодор Брешков, управляващ съдружник Лoнч
Хъб; Николай Андреев, главен финансов директор Нова Броудкастинг Груп и CFO на годината за 2014. Всеки член на журито оцени кандидатурите самостоятелно, присъждайки точки по отделни категории. Присъдените точки от журито бяха сумирани и в резултат бяха обявени победителите за всяка една категория.

Конкурсът се провежда за втора поредна година от EY – Ърнст и Янг България и Forbes с цел да отличи успешните финансови лидери с принос както към развитието на професията, така и към развитието на своята компания и екип. Основната мисия на конкурса е да даде повече популярност на професията на финансовите директори и на добрите практики, които финансовите специалисти прилагат в работата си.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg