EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Общо предприятие на ТВЕЛ и Hermith за титан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общо предприятие на ТВЕЛ и Hermith за титан

mail18:35 | 12.06.2019прегледи 629 коментарикоментари 0


Горивната компания на „Росатом“ – ТВЕЛ, и един от големите доставчици на титан в Европа – германската Hermith GmbH, подписаха споразумение за създаването на съвместно предприятие за производство на титаниеви сплави. Споразумението определя реда и етапите на корпоративните процедури, както и необходимите документи за инвестиционна сделка.

Руско-германското съвместно предприятие ще се специализира в производството на продукти за високотехнологични индустрии като  авиационната, автомобилната и медицинската промишленост. През първия етап се планира да започне производство на титаниеви проводници за адитивни технологии (3D печат), както и безшевни тръби за хидравлични самолетни системи. В процеса на производството страните ще разширят портфолиото си с продукти като крепежни елементи за самолети, титаниеви пружини за автомобилната индустрия, части за ендопротези, свръхпроводими материали и други.

И руската, и германската компания до този момент имат успешен опит в съвместни доставки на титаниева продукция за европейския пазар от Чепецкия механически завод.

Сътрудничеството между ТВЕЛ и Hermith GmbH започва в края на 2016 г., когато бе подписан договор за доставка на титаниеви продукти, пуснати в производство с помощта на германския партньор и произвеждани от Чепецкия механически завод. Обемът на продадените продукти на европейския пазар надхвърля 70 тона. Общо над 100 високотехнологични артикула бяха пуснати в производство - титаниеви пръти, плочи, тръби и проводници. Основните купувачи на титаниева продукция в Западна Европа са Bombardier, Leonardo, Fucine Umbre, Thyssen Krupp, Vacucast, Permedica и други.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4073