EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общински проекти за 179 млн.лв. одобрени

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общински проекти за 179 млн.лв. одобрени

mail13:00 | 11.03.2014прегледи 1349 коментарикоментари 0


Министерство на инвестиционното проектиране /МИП/ е издало разрешения за строеж на осем общински инфраструктурни проекти - предимно за пречиствателни станции и депа за отпадъци, в
общините Стамболийски, Несебър, Кърджали, Бяла, Видин, Казанлък и Аксаково (Варненско) на обща стойност 179 милиона и 400 хиляди лева. Това съобщи пресцентърът на министерството.
В момента се разглежда документацията на още три проекта - за реконструкцията на Централна гара София, на пречиствателна станция във Видин и трети обект на Несебър по водния цикъл.
В ход е и нова инициатива на МИП и общините за съвместно представяне на проекти на изложения в Западна Европа. Проектите са за индустриални зони, а в инициативата вече са се включили общините Айтос и Радилово. Експерти на Министерство на инвестиционното проектиране подготвят критериите, по които ще се разпределят определените 6.3 млн. лева от Държавния фонд за развитие на регионите. Идеята е да се стимулират социално значими за общините проекти и такива, свързани с благоустройството на малки общини. Голямото предизвикателство пред МИП е инициирането и  създаването на система от закони в целия строителен бранш - проектиране, строителство, реализация, контрол, с която да се гарантират сигурността и предвидимостта на инвестиционния процес и да се стимулира развитието на регионите, се отбелязва в прессъобщението.

 

 


Тагове: общини, проекти
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014