EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общинска агенция привлича европейски туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общинска агенция привлича европейски туристи

mail09:01 | 22.01.2019прегледи 1167 коментарикоментари 0


За първи път туристическият потенциал на Велико Търново ще бъде представен на международно изложение в Мадрид – туристическата борса FITUR, която е сред най-големите и популярни в цяла Европа. Богатото културно-историческо наследство на Старата столица ще бъде презентирано от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. Средновековният столичен град ще оживее в испанската столица от 23 до 27 януари.

Все повече стават испанските туристи във Велико Търново. Само през миналата година посетителите от Иберийския полуостров, разгледали музейните обекти, са близо 17 000 и са с 23% повече спрямо 2017 година. Участието на общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ на изложението FITUR е предпоставка за още по-силен интерес на испанците към Старата столица през настоящия сезон.

Борсата в Мадрид се провежда от 1981 година нас и е сред най-значимите събития в областта на туризма както в Испания, така и в световен мащаб. Всяка година във форума се представят над 100 държави, множество туристически агенции и асоциации. 

През миналата година потенциалът на Велико Търново бе представен на три туристически изложения извън България – в Унгария, Румъния и Русия. Маркетингът дава резултат и за последните 12 месеца има между 9 и 15% ръст както на туристите от тези три държави, така и от цяла Европа.

 

С над 75 туристически агенции и оператори си е партнирала през изминалата година Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. Благодарение на договорните отношения, дружеството е увеличило с 9,13 % организираните посещения на музейни обекти в старата столица. 103 044 са обработените входни такси от туристи на „Царевград Търнов“ през 2018 г., като значително са се увеличили организираните чуждестранни групи от САЩ Испания, Китай, Германия, Франция и Великобритания.  

       11 511 са посетителите, преминали към музейните обекти през Туристическия информационен център. Повечето от тях са индивидуални туристи, като най-интензивен туристическият поток е бил през месеците април, май, юни, октомври и ноември.

       Заради нарасналия интерес на испански туристи към културно-историческото наследство на Велико Търново, Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ за първи път ще представи туристическия потенциал на града от 23 до 27 януари т.г. на  Международното изложение FITUR в Мадрид.

       Борсата се провежда от 1981 година насам и е едно от най-значимите събития в областта на туризма в световен мащаб и най-голямото на Иберийския полуостров. Ежегодно на форума се представят участници от над 100 страни, множество туристически агенции и туристически асоциации. Събитието служи и като глобална комуникационна платформа за разработване на бъдещи стратегии и насърчаване на туристическия бизнес.

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg