EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Общините - победители в "Екообщина 2016"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общините - победители в "Екообщина 2016"

mail15:07 | 11.10.2016прегледи 1134 коментарикоментари 0


Известни са победителите на първото издание на конкурса "Екообщина".  Инициативата се организира от посолството на Франция, с партньорството на МРРБ и МОСВ под патронажа на президента Росен Плевнелиев.
За "Устойчиво управление на водите" наградата за община под 10 хил. души бе присъдена на Община Годеч, а за над 10 хил. жители я получи Община Габрово. Призовете в категорията "Устойчиво управление на отпадъците" отидоха съответно за общините Каспичан и Търговище. Призът за "Енергийна ефективност на сградите" при общините под 10 хил. души получи Община Брацигово, а при тези с над 10 хил. души местната власт в Златоград. В категорията "Устойчива мобилност" журито е присъдило по две награди. При общините с население под 10 хил. души лауреатите са Бобов дол и Сливница, а за тези с над 10 хил. души - Велинград и Костенец.
Наградените получиха възпоменателен знак, награда от министерствата - информационно пътуване до Франция за запознаване с опита на колегите. Отличените получиха и корпоративни награди, сред които учебно посещение в страна от Източна Европа, одитно управление на отпадъците, реновация на общински обект, енергиен одит на административна сграда, едномесечно ползване на електромобил.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg