EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Общини: Пътищата в Разград, агропродукти в Разлог

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини: Пътищата в Разград, агропродукти в Разлог

mail16:03 | 16.11.2018прегледи 952 коментарикоментари 0


Община Разград инвестира над 145 000 лева в ремонт на улици по селата, съобщиха от общинската администрация. Ремонтите ще обхванат почти всички населени места. Отсечките за рехабилитация са уточнени след разговор с местните кметове, които са се допитали до населението.
Дейностите предвиждат изрязване и фрезоване на компрометирани участъци от асфалтовите настилки, възстановяване на основата, преасфалтиране, почистване и запълване на банкети.
Строително-монтажните работи се очаква да приключат до края на годината.
Освен дейностите по уличната мрежа в населените места, продължава и ремонтът на част от улиците и тротоарните настилки в Разград. Средствата за рехабилитацията са заложени в общинския бюджет, посочват от общината.

-----------------

В Разлог се състоя научно - практически семинар по проект "Клъстери за иновации в агропродуктите" с акроним "Agrolabs", финансиран от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) и национално съфинансиране чрез Програмата за транснационално сътрудничество "Балкани - Средиземно море 2014-2020", съобщиха от общината.
Проектът "Клъстери за иновации в агропродуктите" обединява осем партньори от четири страни - Гърция, Кипър, България и Албания и е насочен към регионите от Централна Македония в Гърция (Иматея), Кипър (Lemesos), България (Благоевград-Разлог) и Албания (Fier). Целта на проекта е да насърчи производството и разпространението на иновативни агрохранителни продукти в Гърция, Кипър, България и Албания, като подпомага малки и средни предприятия и производителите в своите проекти за развитие, създавайки нови пазари за своите продукти.
На срещата-семинар бяха представени резултатите от направената диагностика и анализ на текущото състояние на агро-хранителната верига в област Благоевград по сектори на производство - растениевъдство и животновъдство и на ниво общини. Една от основните препоръки е да се стимулира развитието на местните селскостопански производители, чрез създаване на клъстерна мрежа.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg