EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Общини: Минерален водопровод, туристически център

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини: Минерален водопровод, туристически център

mail15:11 | 24.04.2019прегледи 766 коментарикоментари 0


Завърши изграждането на минералния водопровод - извор село Бързия - Берковица, съобщи кметът на общината Милчо Доцов. То започна на 11 април 2018 година. Дължината на водопровода е 7 786 метра. За изграждането му общината получи 514 000 лв. от фонда за минерални води и 520 000 лв. от правителството, за да бъде оползотворено природното богатство - минералната вода на село Бързия.
Водата ще бъде използвана от хотелите в Берковица, както и за изграждане на спа-центрове и минерални бани. Общината изгражда в централния парк чешма с 4 чучура, предназначена за безплатно ползване на водата от гражданите. Около нея се оформя кът за отдих с пейки и осветителни тела.

-----------------

В Лом започна изграждането на туристически и младежки център, съобщиха от общината. Първата копка на строителните работи направи кметът Пенка Пенкова. Центърът се изгражда на основата на сградата на бивш младежки дом в квартал "Боруна". Сградата не се използва и е порутена, но се намира на брега на Дунав. След ремонта и може да се превърне в любимо място за деца и възрастни.
Проектът за центъра предвижда на първия етаж да бъдат изградени салон и сцена, посетителски салон и изложбена зала. На втория етаж ще бъдат разположени помещения за младежки дейности и туристически информационен център. Облагороден ще бъде и дворът. В него ще бъдат издигнати беседки, ще бъдат оформени цветни алеи и паркинг.
Новият център се изгражда по проект на общината с партньор градската община Панталей на Ниш, Сърбия. Общата му стойност е 598 563 лв. Финансирането е осигурено от трансграничната програма за сътрудничество България - Сърбия.
Срокът за изпълнението на проекта е 24 месеца.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4153