EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Общини и туризъм: QR код в Русе, "Дунавски перли"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общини и туризъм: QR код в Русе, "Дунавски перли"

mail16:10 | 29.05.2019прегледи 1123 коментарикоментари 0


Ученици от Английската гимназия в Русе и представители на клуб "Мечтание" ще проучат забележителностите в крайдунавския град и ще изградят база от описания на местните обекти чрез "QR код", съобщиха от общинската управа.
Матричният бар код, с който се представя текст на български, английски, немски и румънски език, е един от най-лесните и атрактивни начини туристите от страната и чужбина да се ориентират в непознат град. Чрез телефона си те биха могли да получат необходимата информация за културна забележителност, данни за транспорт или за адрес.
Ще бъдат обхванати повече от 30 забележителности на Русе.
Инициативата обединява два проекта, които се осъществяват по програма "Знание и растеж" на общинската фондация "Русе - град на свободния дух".
Ще бъде осъществена и идея за прилагане на иновативни средства за обучение в часовете по български и чужди езици, история и география в Английската гимназия, като ще бъде внедрен подвижен креативен кабинет с преносими компютърни устройства.
------------------
Плевен е домакин на финална работна среща на общини от мрежата "Дунавски перли" по проблемите на туризма.
Експерти от Русе, Силистра, Тутракан и Свищов, които влизат в територията на дунавската перла Регион Русе, се събират на 30 май в Професионалната гимназия по електроника и химични технологии "Проф. Асен Златаров" в Плевен, за да обсъдят резултатите от създаването на мрежата "Дунавски перли" като дестинация за устойчива мобилност в туризма чрез насърчаване придвижването с публичен транспорт, велосипеди или пеша. Обект на дискусиите ще бъдат перспективите за развитие и новите партньорства, които осигурява включването в мрежата, учредена от 15 партньори от девет дунавски държави, участници в проект "Трансданюб перли".
Мрежата на дунавските перли вече започна активна промоция чрез издания, форуми и кампании в социалните мрежи, за да осигури по-голяма публичност на дестинациите и да привлече интереса на посетителите и туристическите агенции.
Международният проект "Трансданюб перли" се финансира от Програмата за транснационално сътрудничество "Дунав" 2014-2020.
Работната среща в Плевен се организира от българския партньор по проекта - клуб "Устойчиво развитие на гражданското общество", а презентациите ще бъдат от председателя на организацията, Лучия Илиева, уточняват организаторите.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg