EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Община Петрич спечели поредица проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община Петрич спечели поредица проекти

mail10:50 | 29.07.2011прегледи 3424 коментарикоментари 0


Община Петрич е с поредни одобрени проекти, похвалиха се от Общинската администрация в южния град, отбелязва в. „Струма”. Един от проектите, който ще бъде финансиран по ОП “Регионално развитие 2007-2013”, е във връзка с 1000 години от битката на Самуил /1014-2014/ - устойчиво развитие на туристическата атракция Самуилова крепост, община Петрич. Стойността на проекта е 2 140 000 лева. Целта е развитие на туристическата атракция Самуилова крепост, както и по-добро опазване и съхранение на културно-историческото наследство. Идеята е да се подобри състоянието на паметника на културата Самуилова крепост и свързаната с него туристическа и техническа инфраструктура. Предвижда се реставрация, консервация и експониране на наблюдателна кула, защитен трети крепостен вал, голяма землянка, покрити землянки и обновяване на двете музейни сгради.
Одобрен е и съвместния проект на община Петрич и община Миовени, Румъния, за регионално партньорство по Секторна програма “Коменски” по програмата “Учене през целия живот” на стойност 40 000 лева. Библиотеката при Народно читалище “Антон Попов” - село Яворница ще бъде финансирана по програма “Глобални библиотеки България”. Стратегическата цел на този проект е да се осигури лесен и равнопоставен достъп до информация, знание, комуникации и електронни услуги в библиотеката чрез ползването на безплатен интернет и други информационни и комуникационни технологии, за да се подпомогне приобщаването на гражданите към глобалното информационно общество, да се повиши качеството на живот и да се ускори развитието на гражданското общество.
Община Петрич е одобрена за кандидатстване и по проект “Приеми ме” по ОП “Развитие на човешките ресурси”. Процедурата е директно предоставяне на безвъзмездна финансов помощ с конкретен бенефициент - Агенция за социално подпомагане. Максималният бюджет на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е в размер на 15 милиона лева, като дейността по програмата ще се реализира на територията на няколко общини в България до 2013 г.
 


Тагове: Петрич, проекти
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4083