EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Община Каварна с 8.3% безработица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община Каварна с 8.3% безработица

mail06:40 | 10.10.2014прегледи 1757 коментарикоментари 0


Община Каварна отчете към края на август най-ниското равнище на безработица за последните шест години - 8.36 на сто.  Общината очаква до края на годината хората без препитание да  намалеят с още 2.5 пункта, след като заработи нова фабрика за  преработка на миди и рапани. В предприятието ще бъдат открити  220 работни места.  Заради тези данни по покана на Европейската комисия, кметът на Каварна Цонко Цонев ще вземе участие в конференцията „Европа 2020 - бедността - извлечени поуки и пътят напред“, която се провежда Брюксел.
Темата, в която градоначалникът ще представи добри практики е „Действия и мерки срещу бедността на местно ниво“. Цонев ще сподели резултатите, които общината е постигнала през годините и как активната работа се е отразила на спада на безработицата.
В семинара участие ще вземат Ласло Андор - член на ЕК, отговарящ за заетостта, социалните въпроси и приобщаване, Мари-Луиз Колейро Прека - президент на Малта, Клаудия Менне – конфедеративен секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите, Владислав Кошиняк-Камиш - министър на труда и социалната политика на Полша, Ромен Шнайдер - министър на сътрудничеството и хуманитарната дейност на Люксембург, Мишел Льобрьон - председател на Комитета на регионите и други представители на Европейската комисия, Европейски неправителствени организации, представители на местните власти на държави членки на ЕС.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg