EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Община Димитровград ще съди "Активни потребители"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община Димитровград ще съди "Активни потребители"

mail13:05 | 22.01.2016прегледи 1431 коментарикоментари 0


Община Димитровград ще заведе дело срещу неправителствената организация "Активни потребители", която изнесе информация, че водата е замърсена с нитрати и фекалии. Кметът Иво Димов опроверга тези данни и посочи, че питейната водата отговаря на всички стандарти. 

Водата в Димитровград е годна за пиене. РЗИ Хасково прави изследване всеки месец, като се вземат проби от осем места в града. ВиК също следи за качеството на водата. Изследванията досега не са показали наличие на колиформи и нитрати над допустимите норми, категоричен е кметът на Димитровград Иво Димов:

Нитрати под нормата, колиформи- нула, ешерихия коли - нула, ентерококи - нула.

Защо резултатите на асоциация "Активни потребители" са изнесени след пет месеца от взетите през август проби, пита кметът: Не знам с каква цел се прави, защо сега се прави, при положение че пробата е взета още август месец. Ако имаше нещо подобно, досега хората да бяха натръшкани в рамките на тези пет месеца, в които са консумирали вода.

Управителят на ВиК в Димитровград Петко Ангелов уточни, че не е възможно смесването на фекални и питейни води, защото Димитровград изцяло ползва подземни източници: Димитровград  получава сто процента вода от подземни източници. Така, че наводнение, дъждове не влияят на тази вода. Водата минава през пречиствателна, обезманганителна станция, където става хлориране, след което влиза в градския водоем.БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg