EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Община Видин ще управлява крепост "Баба Вида"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Община Видин ще управлява крепост "Баба Вида"

mail18:10 | 20.01.2017прегледи 1260 коментарикоментари 0


Община Видин получи за срок от 10 г. правото на управление върху средновековната крепост „Баба Вида“, съобщиха от правителствената информационна служба. Решението ще позволи на местната власт да изготви цялостен проект за дългосрочно и трайно поддържане и опазване на крепостта, която има статут на архитектурно-строителна недвижима културна ценност с категория „национално значение“, и на парка около нея. По този начин ще бъдат създадени допълнителни възможности за развитие на туризма в региона.
С друго решение правителството прехвърли на община Велико Търново правото на собственост върху имоти, разположени на „Беляковско шосе“ №8 в града. Те ще послужат за реализацията на проект за изграждане на инфраструктура с отворен достъп – зони за обществен отдих, елементи на градската среда и улични мрежи.
Община Шумен получи терен от 54,4 дка със застроените на него 32 сгради за изграждането на логистичен център. Досега имотът е бил в управление на Министерството на отбраната.
Правителството даде съгласието си да бъде продаден апартамент във Варна, собственост на „Български пощи“ ЕАД, чрез търг с тайно наддаване. Жилището не е необходимо за изпълнението на основната дейност на дружеството.
Министерството на земеделието и храните получи правото на управление на част от имот за нуждите на Областна дирекция „Земеделие“ в Сливен. Така ще се осигури възможност за настаняване в две помещения на служителите от Общинската служба по земеделие в Нова Загора.


Тагове: Видин, крепост
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3820