EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Общи туристически проекти Лозенград, Одрин - Бургас

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Общи туристически проекти Лозенград, Одрин - Бургас

mail12:08 | 04.09.2017прегледи 10719 коментарикоментари 0


Представители на Турция и България са подписали протокол за проект, целящ насърчаване на туризма в трансграничния регион между турския град Къркларели (Лозенград) и българския Бургас, съобщава турският новинарски сайт Дюня бюлтени. Пред Анадолската агенция директорът на регионалната дирекция за култура и туризъм Неджми Асан заяви, че вече е започнала работата по проекта за промотиране на туризма в този регион.

По думите на Асан това ще повиши туристическия потенциал и на двете страни. Предвижда се да бъде създадена интернет страница, която да представя туристическите възможности, предлагани от Турция и България. За целта специалисти от двете страни подготвят план за съвместното им представяне, каза Асан, цитиран от БТА. Визираният трансграничен туристически маршрут обхваща 14 села в района на Къркларели и девет в района на Бургас. Предвижда се проектът да осигури възможности и за местните жители, които ще могат да продават традиционни храни за областта на посетителите.

Междувременно специализираният турски сайт за туризъм Туризм хаберлери информира за друг съвместен проект между двете страни в подкрепа на културния туризъм в областите Бургас и Одрин. Средствата за проекта се осигуряват от ЕС по програмата Interreg-ИПП за периода 2014-2020 г. Бюджетът на проекта е в размер на около 82 хиляди евро.

Проектът включва събиране на информация от спомени и разкази на местни жители, книги, списания и филми с цел изследване на легендарни и мистични обекти в региона.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg