EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обществено обсъждане на ОВОС на "Каолин" ЕАД

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обществено обсъждане на ОВОС на "Каолин" ЕАД

mail18:10 | 09.06.2020прегледи 596 коментарикоментари 0


Срещи с жителите на четири населени места в Дуловската община на Силистренска област са проведени от "Каолин" ЕАД, съобщиха от Дуловската община.
Поводът за срещите е било общественото обсъждане на доклад за оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) с всички приложения към него за инвестиционно предложение "Разработване и усвояване на находище за подземни богатства "Балабана", разположено в землищата на селата Полковник Таслаково, Грънчарово, Колобър и Секулово, община Дулово в област Силистра".
Представен е проект, който предвижда да бъдат разработени два участъка от находище "Балабана", като ефективно усвоената площ ще бъде от около 500 декара. Добивът ще започне отложено във времето, като само за изграждането на необходимите съоръжения са необходими три години. От представения доклад за оценка на въздействието върху околната среда се разбира, че за срока на концесията компанията ще добие около 10 милиона тона каолинова суровина, като на кариерата ще работят 50 души. Получената суровина ще се преработва в новия завод на компанията в Дулово, който ще се изгражда паралелно. За инвестицията в завода "Каолин" ЕАД е получило през 2019 година инвеститорски сертификат клас "А". В бъдещия завод ще работят между 120 и 150 души. От компанията гарантират, че той ще бъде най-модерният завод в Европа от този вид, в който ще бъдат въведени всички най-съвременни технологии, включително за опазване на околната среда.
На всички срещи са присъствали д-р Волф Харлфингер-главен изпълнителен директор и изпълнителните директори Димитър Ангелов и Радомир Чолаков и д-р Юксел Ахмед - кмет на Община Дулово, се казва в съобщението.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg