EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обществена поръчка за Чирен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обществена поръчка за Чирен

mail15:07 | 01.04.2022прегледи 1169 коментарикоментари 0


"Булгартрансгаз" ЕАД обявява още една открита процедура по реда на Закона за обществените поръчки във връзка с разширението на подземното газово хранилище "Чирен", съобщиха от дружеството. Проектът е от стратегическо значение за подобряване на енергийната сигурност и повишаване на конкуренцията и ликвидността на пазара на природен газ в страната и региона.

В обществената поръчка за "Устройствено планиране, инвестиционно проектиране, доставка на необходимите материали и оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на строеж: "Разширение на капацитета на ПГХ Чирен - сондажен фонд" са включени дейностите по проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на подземни съоръжения - десет нови експлоатационни и три наблюдателни сондажи, както и нови шлейфи, свързващи всеки един от експлоатационните сондажи с нова компресорна станция. Чрез изграждането на съоръженията ще се създаде техническа възможност за поетапно разширение на хранилището в Чирен, като ще се повиши експлоатационната му безопасност и ще се увеличат капацитетните му възможности. 

Прогнозната стойност на обществената поръчка е в размер на 133 694 000 лева без ДДС, се посочва в съобщението.

За част от дейностите по изпълнение на договора е предвидено разсрочено плащане за 24-месечен период, като съответният процент на оскъпяване във връзка с него е лимитиран до 3 процента за всеки 12-месечен период и следва да бъде офериран от участниците в процедурата.

Икономически най-изгодната оферта ще се определя въз основа на избрания критерий за възлагане "оптимално съотношение качество/цена", съгласно показатели, свързани с предвидената от участниците организация за изпълнение на дейностите от предмета на поръчката, ценови параметри и процент на оскъпяване във връзка с разсроченото плащане, допълват от "Булгартрансгаз".

Финансирането на дейностите от обхвата на поръчката ще се извърши със собствени средства на "Булгартрансгаз" ЕАД, както и с безвъзмездна финансова помощ след подписване на грантово споразумение по програма Механизъм за свързване на Европа.

От 2013 г. разширението на ПГХ "Чирен" е със статут на "проект от общ интерес" и е част от всички списъци на такива проекти за Европейския съюз. Проектът е приоритетен и в рамките на Инициативата "Три морета".

Проектът е включен в Енергийната стратегия на Република България и е неразделна част от инфраструктурата, допринасяща за концепцията за газов разпределителен център на територията на страната, заедно с проектите за модернизацията на инфраструктурата на "Булгартрансгаз" ЕАД, терминалът за втечнен газ край Александруполис и интерконекторите със Сърбия и Гърция.

Срокът за подаване на оферти за участие в откритата процедура е до 23:59 ч. на 4 май 2022 г.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg