EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обществен дебат за промените в Закона за туризма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обществен дебат за промените в Закона за туризма

mail11:20 | 18.02.2011прегледи 1033 коментарикоментари 0


Министерството на икономиката, енергетиката и туризма организира обществено обсъждане на промените в Закона за туризма. Дебатът ще се състои в рамките на международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО 2011.
Това е първото обществено обсъждане на промените в закона, които се дебатират повече от година. В него се предлага да се създаде национална туристическа организация, която да обединява властта и бизнеса при вземането на решенията за бранша, предаде БНР.
Министър Трайчо Трайков посочи, че целта на тази организация е участниците в нея да могат да вземат всички важни решения за развитието на туризма, свързани както с използването на финансовите ресурси, така и със стратегията за развитие.
Другата идея, залегнала в промените, е туристическото райониране на страната. Министър Трайков предположи, че то може да съвпада с административните райони в страната.
Сред идеите по-рано беше и въвеждането на по-стриктен режим за регистрация на туроператорите. Дали обаче това ще стане предстои да разберем.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg