EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обучения на оценители на компетенции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обучения на оценители на компетенции

mail10:00 | 26.10.2011прегледи 974 коментарикоментари 0


На 26 и 27 октомври 2011 г. стартира обучението на първата група оценители на компетенции по проекта на БСК „Разработване и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите на работната сила по браншове и региони”.
Обучението обхваща 400 души, като основната целева група са представители на 200 пилотни предприятия. В обучението до края на 2012 г. ще бъдат включени и представители на работодателски организации, на партньорите по проекта – КНСБ и КТ„Подкрепа”, а също така и министерства и агенции, чиито дейности са пряко свързани с пазара на труда.
Оценителите ще бъдат първите потребители на Информационната система за оценка на компетенциите на работната сила, която ще бъде изградена по проекта, като обучението ще им даде знания за същността на основните процеси, свързани с анализа и проектирането на длъжностите в организацията/сектора, за типовете компетенции, за методите и подходите за разработване на компетентностен модел на организацията/сектора и компетентностен профил на длъжността, за инструментите, използвани за измерване и оценяване на компетенции.
Обученията ще се извършват на базата на разработените по проекта Методики за определяне на ключовите длъжности и за разработване на компетентностен модел, както и на Основните правила за оценка на компетенции.
Обучението на оценителите ще повиши и техните ключовите компетенции, като се акцентира на Умението за самостоятелно учене и събиране на информация, като основно при работа с голям обем информация. Оценителите ще ползват всички разработени по проекта материали, достъпни в електронен вид.
Прилагането на придобитите от оценителите умения и компетенции ще подпомогнат процесите на по-гъвкаво използване на работната сила, повишаване на нейното качество, а оттук и на конкурентостта на бизнеса на ниво организация, сектор, регион.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167