EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Обсъждания на новата ПРСР

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обсъждания на новата ПРСР

mail15:30 | 17.06.2014прегледи 2549 коментарикоментари 0


Новата Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ се отличава с прозрачността при разработването й, като над 70% от предложенията, направени от браншовите организации, са възприети. Това е заявил заместник-министърът на земеделието и  храните Явор Гечев на публичното обсъждане на ПРСР за периода 2014-2020, съобщи МЗХ.
В отговор на въпрос по отношение на разпределението на средствата от Програмата по сектори заместник-министър Гечев заявил, че е нормално всеки отделен бранш да иска да привлече повече капитали към себе си, но отговорност на държавата е да търси баланс, който да се основава на националните приоритети.
"Анализът за изминалите седем години ясно показва, че в България има остра липса на суровини, като изключение прави само секторът зърнопроизводство. До 80% от хранителните и земеделските продукти в страната ни са внос и това трябва да се  промени", заявил заместник-министър Явор Гечев. Поради тази причина в новата ПРСР ще има отделни бюджети за всеки един сектор, така че да не се получават изкривявания при европейското финансиране, обяснил той. Гечев коментирал и промените в новата Програма по отношение на подпомагането на проектите с фотоволтаици. Те са недопустими за субсидиране, с изключение на проектите, които са свързани с използването на оборски тор за производство на биомаса, биогаз иелектроенергия, е казал Явор Гечев, цитиран от пресцентъра на МЗХ.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg