EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обсъждане на проект „От фермата до трапезата“,2030

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обсъждане на проект „От фермата до трапезата“,2030

mail09:15 | 30.08.2023прегледи 457 коментарикоментари 0


Министерството на земеделието и храните публикува за обществено обсъждане проект на Националната програма за действие за принос към изпълнение на целите на Стратегията „От фермата до трапезата“ до 2030 г. Стратегическият документ е разработен съвместно с Аграрен институт - Пловдив и е в изпълнение на Реформа С6.R1 „Актуализиране на стратегическата рамка на аграрния сектор“ по Компонент 6 „Устойчиво селско стопанство“ на Националния план за възстановяване и устойчивост.

В Програмата са формулирани стратегически цели и мерки за тяхното постигане, които ще допринесат за изпълнение на целите на Стратегията „От фермата до трапезата“.

Програмата допълва и надгражда стратегическата рамка за управление на аграрния сектор, регламентирана в Националната програма за развитие България `2030. Определени са инструменти, мерки и дейности, свързани с изпълнение на ангажиментите, допринасящи за опазване околната среда, биоразнообразието и природните ресурси, и за повишаване на адаптивността спрямо изменението на климата за периода до 2030 г.

Националната програмата е съобразена с провежданата през последните години политика в аграрния сектор, основаваща се на производство, щадящо околната среда и изграждане на устойчиви производствени хранителни системи.

Проектът на Програмата е публикуван за обществена консултация на интернет - страниците на Министерството на земеделието и храните и на Аграрен университет – Пловдив. Крайният срок за предоставяне на предложения от страна на заинтересованите лица е до 28 септември 2023 г. С документа може да се запознаете тук


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158