EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обрат. Стойнев: ЕРП-тата са изрядни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обрат. Стойнев: ЕРП-тата са изрядни

mail06:00 | 08.05.2014прегледи 1165 коментарикоментари 0


На този етап ЕРП-тата са изрядни, но все още не са върнали това, което трябва да върнат към НЕК. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред журналисти, попитан дали се увеличават задълженията на ЕРП-тата, предаде Агенция „Фокус”. „Водят се преговори между НЕК и конкретните електроразпределителни дружества и може би ще има споразумение, но може и да няма. В крайна сметка тези средства трябва да бъдат върнати в НЕК”, допълни той.
„Не мога да кажа дали ще има отнемане на лицензите”, посочи Стойнев.
Министърът допълни, че не е запознат с доклада за трите ЕРП-та. Според него този доклад е задължение на ДКЕВР като би било добре той да бъде оповестен публично.
Попитан дали е запознат с преговорите за твърдите цени между ВЕИ-та и държавата, Стойнев коментира: „Водим преговори с дългосрочни договори, т.е. има преговори с две централи да се променят условията, тъй като считам, че тези условия не могат да отговарят на публичната действителност и този, който е взел това решение, не е мислил за бъдещето на българската енергетика”.

За консулствата, които ще бъдат отворени в Русия Стойнев посочи Екатеринбург, Новосибирск, както и други два града. „Всяка една санкция може да доведе до контрасанкция, така че се надявам да бъдат взети правилните решения от страна на Европа и още повече се надявам на солидарност от тяхна страна, тъй като отделните държави са зависими по различен начин от Русия и общото решение не бива да бъде в полза на определени държави. Най-важна е солидарността и ако има такива санкции, тежестта трябва да бъде равномерно разпределена”, коментира Стойнев за санкциите от Европа към Русия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg