EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обороти на морето през юли = +1 млрд. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обороти на морето през юли = +1 млрд. лв.

mail06:50 | 05.08.2016прегледи 2160 коментарикоментари 0


За втори пореден месец оборотите на търговските обекти по Черноморските курорти са рекордни, отчитат от НАП. Данните от дистанционната връзка на касовите апарати с НАП показват, че през юли хотелите, дискотеките и магазините по Северното и Южното крайбрежие са отчели продажби, които надхвърлят 1 млрд. лв. В същото време с 10% е нараснал и броят на регистрираните касови апарати по морето. В последните два месеца НАП, МВР и митнически служители контролират за спазване на законодателството в населените места по крайбрежието, съобщават от приходната агенция. Над 500 данъчни инспектори наблюдават за отчитане на обороти и издаване на касови бележки, както и за движението на рискови стоки, включително алкохол и тютюневи изделия. Под постоянно наблюдение са подложени борси и тържища в близост до курортите, като там дежурят денонощно служители на „Фискален контрол“. Резултатите от кампанията са значителен ръст на отчетените обороти, драстично намаление на констатираните нарушения, като и увеличаване на фактурирането на едро към туроператори и търговци, работещи в курортите. По време на проверките НАП използва подхода на т. нар. открити наблюдения, при които инспекторите присъстват в популярни заведения, дискотеки, ресторанти и паркинги в продължение на дни или седмици, като по време на наблюдението приходите на обектите са увеличават в пъти.

С 500 на сто "скочи" оборотът на нощен клуб по Северното Черноморие в присъствието на данъчните

Нощен клуб по Северното Черноморие е под постоянното наблюдение на инспекторите по приходите от ТД на НАП - Варна, съобщиха от офиса на приходната агенция в Добрич. При дистанционното наблюдение на касовия апарат на нощния клуб през юли данъчните установили, че на него се отчитат нереално ниски обороти. На място е изпратен екип, който поставил нощното заведение под постоянен физически контрол. В присъствието на инспекторите вече няколко седмици оборотът на клуба е 500 на сто повече.
Под постоянен физически контрол са и всички високооборотни дискотеки по Северното Черноморие. В присъствието на инспекторите оборотите на наблюдаваните обекти се увеличават от 50 до 100 процента.
През юли данъчните, подкрепени от колеги от други териториални дирекции, са извършили 3435 проверки за спазване на данъчното законодателство на обекти от обхвата на териториалната дирекция, като са установили 569 нарушения, за които са съставили административни актове. Освен ключовите търговски обекти по Северното Черноморие, проверките обхващат и всички търговци на дребно. В полезрението на данъчните са дори и търговците на царевица.

/БГНЕС, БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163