EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Обновяват крайбрежната алея на Балчик

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обновяват крайбрежната алея на Балчик

mail12:06 | 16.07.2019прегледи 714 коментарикоментари 0


Крайбрежната алея в Балчик, чиято реконструкция започна, ще бъде напълно готова наесен, съобщи кметът на крайморския град Николай Ангелов. Обновяването е част от партньорски проект с румънската община Мангалия. Общият финансов ресурс от близо 1 500 000 евро е осигурен по Програмата за трансгранично сътрудничество "Interreg V-A Румъния-България 2014-2020 г.".
Част от алеята с обща дължина 1700 метра вече е преасфалтирана в района на архитектурно-парковия комплекс "Двореца", добави кметът. Ангелов коментира, че там са започнали да паркират много автомобили и достъпът на моторни превозни средства ще бъде спрян, за да се осигури спокойствие за туристите. По думите на Ангелов строителните работи по проекта през сезона са преустановени и наесен предстои да бъдат подменени парапети, да продължи асфалтирането, да бъде оформена зона за велосипедисти и други.
В рамките на проекта ще бъде обновен централният площад в Мангалия и връзката с рехабилитираната вече крайбрежна зона, съобщи кметът на румънския град Кристиян Раду.
В партньорството двете общини ще подготвят и туристически продукт "Черноморско меню" с румънско-български кулинарен наръчник с ястия от риба и морски дарове. През идващото лято в Мангалия ще има фестивал "Море, слънце и култура", а в Балчик - Дни на пианото и Джаз нощи, които ще привлекат млади изпълнители от двете страни.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg