EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обновяват 15 млн. сгради до 2020 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обновяват 15 млн. сгради до 2020 г.

mail17:16 | 09.10.2009прегледи 556 коментарикоментари 0


През следващото десетилетие 15 милиона сгради в Европа трябва да бъдат реновирани с по-екологични технологии, а строителите и архитектите - да преминат обучение, предвижда проект на Европейския съюз, цитиран от Reuters.
Мерките за намаляване на потреблението на енергия освен това трябва от доброволни да станат задължителни, създавайки 2 млн. нови работни места, сочи проектът за европейски "план за действие в областта на енергийната ефективност".
Очаква се предложението да доведе до бурна политическа битка, тъй като, ако документът бъде приет, то европейски средства ще се насочат към предприемачите, а търсенето на енергийни суровини се понижи с около 11 на сто през идните 10 години.
"Всъщност всички проучвания сочат, че гражданите и компаниите не са осведомени за ползите и практическите улеснения от инвестициите в енергийна ефективност", посочва докладът, изготвен от Европейската комисия (ЕК).  
"Комисията ще организира European Building Initiative, подкрепена от Европейската
инвестиционна банка (ЕИБ) (...), която ще има за цел да стимулира основното реновиране на 15 милиона сгради до 2020 година", се казва в доклада.
"Трябва да се въведат задължителни образователни курсове за строителите, особено за архитектите, как да строят сгради с нисък разход на енергия", препоръчва ЕК.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg