EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обновява се главната улица на Орешак

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обновява се главната улица на Орешак

mail16:29 | 17.06.2016прегледи 875 коментарикоментари 0


Главната улица в село Орешак, която води до Троянския манасти, ще бъде основно ремонтирана. Ще бъде изградена и велоалея. За целта ръководството на Община Троян и експерти са обсъдили с живеещите в селото тяхното виждане за състоянието и бъдещата експлоатация на улица "Стара планина", която е част от общински път Орешак - Троянски манастир - Черни Осъм - местността "Смесито" - махала "Нешковци". Това съобщи кметът на Троян Донка Михайлова.
Главната улица в селото е една от най-експлоатираните, най-вече поради многото туристи, който пътуват до Троянския манастир и другите забележителности в района. Състоянието на улицата е неудовлетворително, тя не е ремонтирана цялостно от няколко десетилетия, добави кметът.
Изготвен е първият етап на проекта, който обхваща част от ул. "Стара планина", между улиците "Иван Полендаков" и "Данчо Василешки", като общата дължина на участъка е 920 метра. Според проектното решение ще има две платна за движение, едно платно за паркиране, велоалея и тротоари.
Според жителите на селото улицата трябва да има велоалея. Те обаче са на мнение, че не е необходимо да се прави озеленяване, което освен скъпо ще бъде и трудно за поддържане.
Това ще е само първият етап от ремонта на улицата. Община Троян има намерение да проектира улицата още през 2016 г. до Троянския манастир, което е още приблизително 3 км.
По думите на Михайлова Общината ще кандидатства за финансиране по Програмата за развитие на селските райони./БТА

 


Тагове: Орешак, улица
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg