EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обновени 43 полицейски у-ния, пожарни служби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обновени 43 полицейски у-ния, пожарни служби

mail07:30 | 26.08.2018прегледи 674 коментарикоментари 0


43 полицейски управления и противопожарни служби  в страната се обновяват в момента със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., която се управлява от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Инвестицията надхвърля 20 млн.лв.. Това обяви в Берковица заместник-регионалният министър и ръководител на Управляващия орган на европейската програма Деница Николова.

Близо 240 хил.лв., осигурени от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., са вложени в сградата, която е с нов покрив, фасада, дограма, мълниезащитна  система, монтирана топлоизолация по стените и др. След санирането на сграда се очаква сметките за отопление да паднат с около 37%.  По проекта е подменено и осветлението в сградата, изградено е и съоръжения за достъп на хора с увреждания.

„В партньорство с МВР и общините се опитваме да направим работната среда на служителите на  МВР  много по-добра, за да осигурим  и сигурността на всички хора в населените места“, отбеляза зам.-министър Николова. Тя добави, че малко над 6,5 млн.лв.  от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. се инвестират в община Берковица в този програмен период  в мерки за подобряване на качеството на живот  чрез енергийна ефективност на обществени и частни сгради. Над 12 млн.лв. от програмата пък са отделени за ремонт на главния път през прохода „Петрохан“, с  което ще се подобри връзката на общината със София, а оттам свързаността на региона и възможностите за икономическо развитие. „Паралелно с инвестициите в материалната база на МВР, правителството инвестира и над 624 млн.лв. в обновяване на детски градини, ясли и училища във  всички български общини“, каза още зам.-министър Николова. Тя пожела на всички служители на реда да изпълняват с ентусиазъм работните си задължения.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg