EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обновена е железницата в Южна Моравия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обновена е железницата в Южна Моравия

mail16:45 | 07.07.2023прегледи 498 коментарикоментари 0


В Чехия завърши обновяването на железницата в Южна Моравия. С  добавянето на 37 нови електрически единици към железопътната линия ще повлия положително на проблемите със задръстванията по време на пиковите часове. Чрез въвеждането на тези нови единици капацитетът на Южноморавската железница ще бъде увеличен, което ще позволи по-гладък и по-ефективен транспорт за около 22 милиона пътници, които разчитат на тази железница всяка година, съобщи praguemorning.cz .

Новите железопътни единици ще предоставят ефективни железопътни услуги и ще допринесат за превръщането на Европейската зелена сделка в реалност.  Проектът, който беше одобрен през декември 2019 г., получи 223 милиона евро финансиране от Кохезионната политика през програмния период 2014-2020 г. Според ЕК това финансиране значително е допринесло за общия бюджет на проекта от 265 милиона евро.

Въвеждането на модерен подвижен състав носи много предимства. Пътниците могат да очакват повишен комфорт, подобрени удобства и по-добри функции за безопасност. Новият подвижен състав вероятно ще предлага модерни технологии, допринасящи за по-ефективна и надеждна железопътна система.

Освен това ЕК разкрива, че въвеждането на нови електрически и енергийно ефективни влакове с над 10 000 места е значително подобрение за железопътната система в Южна Моравия.

Подмяната на остарели и стари превозни средства с модерни влакове несъмнено ще подобри цялостното изживяване при пътуване за пътниците. Новите влакове предлагат по-комфортни пътувания и дават приоритет на безопасността и скоростта. Инсталирането на модерна европейска система за сигурност на влаковете ETCS е похвално допълнение.

Тази система подобрява мерките за безопасност и гарантира по-висока сигурност по време на движение на влака. С възможност за достигане на скорост до 160 км/ч, новите влакове ще допринесат за по-бързото пътуване по железопътните линии. Освен това ЕК посочи, че Чехия се е възползвала от значително финансиране от 25,7 милиарда евро през програмния период 2014-2020 г.

Обновяването на железницата, финансирано от Оперативна програма „Транспорт“, е доказателство за усвояването на средствата от Кохезионната политика за подобряване на транспортната инфраструктура в страната.

Финансирането от Кохезионния фонд (3,5 милиарда евро) и Европейския фонд за регионално развитие (900 милиона евро) демонстрира ангажимента за подкрепа на устойчиви и ефективни решения за мобилност.

Както обяснява ЕК, обещаващо е да се знае, че Чехия има достъп до 21 милиарда евро финансиране по политиката на сближаване за програмния период 2021-2027 г. Това финансиране ще играе решаваща роля за изпълнението на общи приоритети на ЕС, като балансирано териториално развитие, справедлив климат и цифров преход.

Новата транспортна програма в Чехия с бюджет от над 4,8 милиарда евро е основен ангажимент за подобряване на транспортната инфраструктура в страната. Наличието на 800 милиона евро от Кохезионния фонд специално за устойчива градска мобилност показва силен фокус върху справянето с транспортните нужди и предизвикателствата, пред които са изправени градските райони.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg