EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Обиски & скандали в Дойче банк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обиски & скандали в Дойче банк

mail12:19 | 10.06.2015прегледи 3137 коментарикоментари 0


Прокурори обискираха офиси на най-голямата германска банка Дойче банк (Deutsche Bank), но не посочиха за какво предполагаемо престъпление търсят доказателства, съобщиха за ДПА източници, свързани с разследването. Прокуратурата във Франкфурт не пожела да уточни престъпленията, за които има подозрения. Връчени са призовки във връзка с текущо разследване, каза говорител, без да даде повече подробности, тъй като случаят все още е в "оперативна фаза". Дойче банк, чиято световна централа е във Франкфурт, първоначално отказа коментар. Впоследствие компанията обяви, че клиенти на банката са били мишена на обиските. "Мога да потвърдят, че бяха претърсени офиси на Дойче банк във Франкфурт по искане на прокурорите във Висбаден", заяви говорител на банката. Висбаден се намира съвсем близо до Франкфурт, на запад. По думите на говорителя обиските са имали за цел да получат доказателство за разследване срещу клиенти във връзка с трансакции с ценни книжа и банкови служители не са заподозрени. Той не уточни вида на трансакциите. През последните дни Дойче банк влезе във водещите новини.

Какво се случи до момента?

Обемът на съмнителни сделки през московския офис на най-голямата германска банка "Дойче банк" може да достигне 6 милиарда долара за периода от 2011 до 2015 г., съобщава агенция "Блумбърг", позовавайки се на запознати със ситуацията източници.
В края на май говорителката на банката Анке Файл съобщи, че "Дойче Банк" разполага с информация за възможното пране на пари чрез нейния московски клон и провежда вътрешно разследване. По същото време московският клон отстрани от работа някои свои служители заради разследване на извънборсови сделки, за които се подозира, че са пране на пари.
"Дойче Банк" провежда вътрешно разследване за пране на пари от руските търговци, които могат да включват трансакции на стойност около 6 милиарда долара за период от над 4 години", съобщава "Блумбърг".
"Стремим се да участваме в международните усилия за борба с подозрителните сделки. Вземаме решителни мерки, когато открием признаци за нарушения", се казва в писмо на "Дойче Банк" до "Блумбърг".
В неделя двамата главни изпълнителни директори на банката Юрген Фичен и Аншуман (Аншу) Джайн подадоха оставка, очевидно заради нарастващото недоволство на акционерите от усилията им да подобрят рентабилността, припомня ДПА. На тяхно място е назначен нов главен изпълнителен директор - Джон Крайън, бивш директор в швейцарската банка Ю Би Ес (UBS). Фичен и Джайн поеха ръководството на Дойче банк през 2012 година, след оставката на Йозеф Акерман. Според информация на в. "Файненшъл таймс" двамата ще останат в банката като консултанти.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg