EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обида: "Примат на токчета"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обида: "Примат на токчета"

mail13:03 | 15.11.2016прегледи 2108 коментарикоментари 0


Повече от 700 хил. души в понеделник призоваха двама държавни служители в Западна Вирджиния да бъдат отстранени, след като ръководител на неправителствена организация нарече първата дама Мишел Обама „примат на токчета“, предава Anadolu Agency.
„Ще бъде ободряващо да имаме елегантна, красива и достойна първа дама в Белия дом. Изморих се да гледам един примат на токчета“, написа във „Фейсбук“ Памела Рамзи Тайлър след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ.
Кметът Бевърли Уейлинг коментира поста, показвайки своето одобрение: „подобри ми настроението, Пам“. Уейлинг в изявление пред Washington Post подчерта, че коментарът й не е бил расистки.
„Ставаше дума, че настроението ми беше подобрено заради промяната в Белия дом! Наистина съжалявам за това, че коментарът ми може да е разстроил някого! Тези, които ме познават, знаят, че аз не съм расист!“, допълни Уейлинг.

Това не е първата обида, която се отправя към съпругата на Обама. През март 2015 година водещ от американската испаноезична телевизия "Юнивижън" бе уволнен заради това, че сравнил Мишел Обама с маймуна. Водещият Роднер Фигероа казал в предаването "Дебелакът и дебеланата", че първата дама на САЩ прилича на един от героите на филма "Планетата на маймуните". Телевизионерът обсъждал работата на един от известните художници, който се занимава с копиране на образите на известни хора. И казал: "Знаете ли, Мишел Обама изглежда така, като че ли е един от актьорския състав в "Планетата на маймуните".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg