EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Обама възхвали бирата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Обама възхвали бирата

mail10:50 | 25.04.2016прегледи 714 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Барак Обама и германският канцлер Ангела Меркел откриха снощи в Хановер най-голямото промишлено изложение в света, като призоваха за бързо приключване на преговорите за споразумението за свободна търговия между САЩ и Европейския съюз, известно като Трансатлантическото търговско и инвестиционно партньорство, предаде ДПА.
То няма да понижи стандартите на международната търговия, а ще ги повиши, както по отношение на правото на избор на потребителите, така и наи опазването на околната среда, каза Обама в речта си при откриването, което включваше футуристично светлинно-музикално шоу с роботи, изпълняващи модерни танци.
Обичаме конкуренцията, но обичаме и да побеждаваме, каза Меркел, която също декларира подкрепата си за споразумението и призова за ускоряване на преговорите. И двамата лидери наблегнаха, че тя ще създаде работни места.
Преди това Меркел и Обама разговаряха 90 минути за глобални проблеми като Сирия, Либия, бежанската криза и усилията за съдржане на Русия. Обама присъства и на специална вечеря с висши бизнесмени и политици, дадена от Меркел, в двореца Херенхаузен. През цялото време на пресконференцията след това президентът не пестеше похвалите за канцлера, описа я като "стабилна, последователна и достойна за доверие" и особено я похвали за смелостта да води трудна политика спрямо бежанската криза, следвайки принципи, които обединяват, а не разделят хората.
Девет месеца преди края на президенството си Обама отдели време и за размисли на тази тема. "Обичам работата си, това е изключителна привилегия. Всяка сутрин се събуждам с твърдото убеждение, че всичко, което върша, е важно", каза той, но също така каза, че вярва в смяната на висшия пост. "Мисля че е по-здравословно за голяма разнообразна страна като нашата да има известна промяна, да използвам израз от баскетбола - да влязат нови крака в играта", каза Обама, цитиран от ДПА.
Президентът започна словото си на панаира, като отбеляза, че 2016 година е 500-годишнината на германския закон за чистотата на бирата, който позволява само определени съставки, и добави, че с охота би се включил в подобаващо отпразнуване на това събитие. Той сподели и възхищението си от изложените чудеса на високите технологии, сред които кола, създадена с 3-D принтер. Обама шеговито предложи на канцлера да вземат колата за едно кръгче, но побърза да направи уговорката, че трябва да вземе разрешение от Сикрет сървис, предаде АП.

 


Тагове: Обама, бира
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg