EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Няма преливащи язовири. Към момента.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Няма преливащи язовири. Към момента.

mail16:00 | 05.09.2014прегледи 1287 коментарикоментари 0


Към момента няма постъпила информация от оперативните дежурни за аварирали или с критично повишено ниво водни басейни на територията на област Плевен. Сутринта е отчетено повишение на нивото на река Искър при село Ореховица със 77 сантиметра, съобщи МОСВ.

По данни на НИМХ за отток на реките от 5 септември 2014 г., 10:30 часа, отчетено е повишение на нивото на река Искър при село Ореховица със 77 сантиметра. Към момента в Басейнова дирекция - Плевен няма постъпила информация за опасност от заливане на прилежащи площи от повишеното ниво на реката в този участък. Няма постъпила информация и от оперативните дежурни в областните, общинските администрации и дежурните на ОУ “Пожарна безопасност и защита на населението” за аварирали или с критично повишено ниво водни басейни на цялата територия на област Плевен.
Според прогнозата на НИМХ, днес в девет области е обявен жълт код за дъжд. По-интензивни и значителни ще са преваляванията в Старопланинския район, западните райони на Тракийската низина, Ихтиманска Средна гора, Западна Рила. В тези области са възможни локални количества на валежа и до 20-40 л.кв.м, но в повечето места между 15 и 20 л/кв.м..

На база метеорологичната обстановка, през това и следващото денонощие ще продължат да се повишават речните нива в почти цялата страна, предупреждават от НИМХ. За Дунавския водосборен басейн се очаква по-значително повишени на р. Нишава, р. Ерма и притоците ѝ Лишковица и Ябланица, р. Войиншка и притоците й Чичилска, Медешевска, Грамадска, Видбол, р. Арчар и притокът ѝ Вещицка, р. Скомля, р. Лом и притоците ѝ Остакевска, Чупренкса, Нечинска бара, р. Цибрица и притокът ѝ Душилница, р. Огоста и притоците ѝ Превалска, Чипровска, Дългоделска Огоста, Златица, Бързия, Шугавица, Ботуня, Рибене, Скът, р. Искър и притоците на реката над яз. Панчарево, р. Лесновска, р. Владайска, р. Искрецка, р. Малък Искър и р. Златна Панега, р. Вит в горното течение и притоците ѝ Черни Вит и Бели Вит, р. Осъм в горното течение и притоците ѝ Черни Осъм, Бели Осъм, Команска река, Сухата река, Дрипла, р. Янтра в горното течение и притоците ѝ Видима, Росица и Стара река.

Оперативното звено в МОСВ и в БДУВДР – Плевен е активирано. БДУВДР – Плевен непрекъснато поддържа връзка с общински и областни администрации на територията на Дирекцията и предоставя обобщената информация на Оперативното звено при МОСВ.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg