EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Няма да има златодобив в Кюстендилско

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Няма да има златодобив в Кюстендилско

mail13:06 | 15.09.2020прегледи 692 коментарикоментари 0


Отменено е решението за проучване от страна на златодобивни дружества в площта "Злогош", съобщи кметът на Община Кюстендил Петър Паунов. На заседание на Министерски съвет е взето решение, че определената преди време фирма няма да търси и проучва метални полезни изкопаеми в района, разположен на територията на областите Кюстендил и Перник.

Отмяната е мотивирана с опасност за околната среда, произтичаща от дейностите по търсене и проучване. "Съществува вероятност проучвателните дейности да окажат негативно влияние върху подземните води в района", се казва в становището на Министерството на околната среда по случая.

"Това решение касаеше както община Кюстендил, така и общините Трекляно и Земен. Въпреки ангажираността към инвестиционните процеси, решението беше едно - при най-малко съмнение за екологичната безопасност на територията, това разрешение за проучване да бъде отменено", каза Петър Паунов.

Кметът допълни, че всеки ще може да бъде спокоен по отношение на здравето и развитието на екологични проекти и земеделието. Петър Паунов заяви, че с това решение се показва, че няма корпоративни интереси, които да бъдат над интересите на хората и над интересите на кюстендилци.

 

  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg