EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Няма български ВУЗ сред 400-те най-добри

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Няма български ВУЗ сред 400-те най-добри

mail14:00 | 05.10.2012прегледи 1223 коментарикоментари 1


Нито един български университет не е включен в топ 400 на най-добрите университети в света, съставен от влиятелния британски вестник "Таймс", който ежегодно публикува класацията "Higher Education World Reputation Rankings".

Списъкът с 400-те най-добри университета в света оглавява Калифорнийски технологичен институт / САЩ /. На второ и трето място са британския Оксфорд и американския Станфорд. Изненадата е Харвардския университет , който тази година изпада от топ 3 и е поставен на четвърта позиция.
Нито един български университет не е поставен в престижната група. Висшите учебни заведения в класацията преобладават за поредна година, водейки света по качество на образование. Сред десетте най-добри университети в света има седем американски. В списъка с 200 най-добри учебни заведения, фигурират 76 американски университета.
Експертите отбелязват силното присъствие на Китай в класацията. В Азия най-добрият университет е в Токио, който заема 27-мо място. Швейцарският институт по технологии в Цюрих заема 12-то място. Пекинския университет е 46-ти в света. Нито един руски университет не попада в първите 200 места.
За разлика от Русия, Близкия Изток попада в списъка с първите 200 с три университета. Африка също има своето място в класация с университета в Кейптаун.
Единственият представител на Балканите е Турция, която има три университета в топ 225. Сред първите 300 университета фигурират пет турски висши учебни заведения.
Класацията за висше образование на "Таймс" се базира на 13 ключови показатели за изпълнение на университета, включително преподаване, научни изследвания, международни дейности. За изготвянето на списъка са анкетирани 16,5 хиляди водещи световни учени и експерти в различни области, анализирани са 6 милиона научни статии и 50 милиона препратки в медиите. /БГНЕС

 


 
Коментари
 
evreiski nomera - 08-10-2012 г. 00:38:58

Нагласят си данни за еврейски и турски и техни си университети и се опитват да ни втълпят че не сме добри. А признанието за нашите университети и кадри идва лично от германците, които са водещи в техническото образование. ------------------------------------ Това, което е надделяло в полза на България, по думите на Добрев, са добре подготвените инженери у нас. Именно високото ниво на Техническия университет бил аргументът на компанията да разглежда София като едно от вероятните места за завода си. Предимството на Пловдив пък било, че общината е предложила площадка за изграждане на предприятието, научи "Капитал Daily". Компанията е основана през 1999 г. като смесено предприятие между германските Hella KGaA Hueck & Co. и Behr GmbH & Co. KG. Дружеството произвежда различни видове климатично оборудване за коли, а сред клиентите й са както луксозни производители като Lamborghini и Bugatti, така и повечето автомобилни гиганти.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 909