EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нюйоркската фондова борса да запази името си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нюйоркската фондова борса да запази името си

mail14:50 | 17.02.2011прегледи 1210 коментарикоментари 0


Министърът на финансите на САЩ Тимъти Гайтнър намекна, че Нюйоркската фондова борса - NYSE трябва да запази емблематичното си име въпреки планираното сливане с франкфуртската Deutsche Boerse, предаде ДПА.
Гайтнър обаче не призова открито NYSE да бъде водеща в името на новосъздадената борса, отбелязвайки, че в крайна сметка това зависи от решението на самите компании.
Американският министър бе замесен в емоционалните дебати, в които връх взе гордостта на американците, след като във вторник двете борси обявиха, че се обединяват. Операторът на Нюйоркската фондова борса - NYSE Euronext - е миноритарен партньор в сделката, посочва ДПА.
Сенаторът Чък Шумър директно зададе въпроса на Гайтнър по време на изслушване пред Конгреса, коментирайки пред министъра, че "няма по-добра марка (от NYSE), когато става дума за борси".
"До голяма степен съм съгласен, това е (...) в известен смисъл световната икона сред фондовите борси", отговори финансовият министър.
"Това е решение, което компаниите ще трябва да вземат. И според мен има голяма вероятност те да решат, както вие споменахте, че това би било добре за бизнеса", допълни Гайтнър.


Тагове: борса, компании
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159