EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нулева година за обществените поръчки искат строителни фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нулева година за обществените поръчки искат строителни фирми

mail13:05 | 09.09.2009прегледи 879 коментарикоментари 0


Фирмите от строителния бранш искат оборотите и резултатите от тази година да не се взимат предвид при провеждането на конкурсите за обществени поръчки, пише в. „Позвънете”. Работата е намаляла значително заради кризата. Наблюдава се 50 – 60 процента спад на работата, независимо от довършителните дейности по спечелени на по- ранен етап други обществени поръчки, коментира за изданието главният инженер на “Пътища и мостове” Димитър Тодоров.
До ден - два ще приключи укрепването на стария Аспарухов мост, каза още Тодоров. Той посочи, че заедно с проектанта на последния ремонт на големия мост инж. Иван Пецински са направили оглед на съоръжението. По думите му единствено неудобното място е затруднило дейността по отстраняването на повредите. Калкулацията е показала и че те няма да струват толкова много, колкото се смяташе първоначално.
Наблюдава се завръщане на гастарбайтери, но не в чак такива мащаби, че да се нарече тенденция. От началото на годината имаме около десетина такива случаи, заяви началникът на дирекция “Човешки ресурси” в строителната фирма Георги Генчев. Според него процесът ще стане масов, когато възнагражденията у нас догонят тези в чужбина.
В големите фирми в строителния бранш се води само по една ведомост за заплати, каза още инж. Тодоров. Той обясни, че въпреки това все още има малки компании, които си позволяват да не плащат осигуровки за сметка на по-високи заплати. Сериозните фирми инвестират в кадрите си. Наскоро “Пътища и мостове” приключи проект за обучение по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. По него в знания в специалностите “Пътен строител” и “Пътно-строителна техника” са придобили общо 45 работници.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg