EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НСОРБ ще иска повече пари за пътища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НСОРБ ще иска повече пари за пътища

mail10:08 | 02.04.2019прегледи 701 коментарикоментари 0


Управителният съвет /УС/ на Националното сдружение на общините в република България /НСОРБ/ проведе заседание в Монтана и очерта исканията на общините към централната власт, които да бъдат финансирани в бюджета за 2020 година.
На пресконференция председателят на УС на НСОРБ и кмет на Велико Търново Даниел Панов съобщи, че сдружението на общините ще настоява в бюджета на България за 2020 година да има 640 милиона лева повече за общините по възложените им делегирани държавни дейности. Средствата ще се използват за подобряване на електронните услуги, които общините предлагат, за подобряване на социалните услуги в общинските центрове за хора с увреждания, за възрастни хора, домове за деца, за подобряване на образованието и образователната инфраструктура и т.н. Общините ще настояват също за увеличаване с поне 110 милиона лева на средствата им за капиталови разходи, на средствата за поддръжка на четвъртокласната пътна мрежа, която в момента е в лошо състояние, на средствата за зимно поддържане на пътища.Те ще поискат и увеличаване на изравнителната субсидия с 30 милиона лева, уточни председателят на сдружението Даниел Панов.
В брифинга участваха също изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева и кметът на Монтана и член на УС на сдружението Златко Живков. Петима от членовете на УС на НСОРБ от квотата на БСП не се явиха на заседанието, докато всичките 18 кметове от други партии го уважиха с присъствие.
Председателят на КНСБ Пламен Димитров представи пред Управителният съвет на сдружението проекта на синдиката за връщане на 100 000 българи в България. Той показа конкретни разчети как това да стане и как двете организации могат да си сътрудничат в изпълнението на тази мисия.


Тагове: НСОРБ, пътища
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4146