EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

НС отхвърли ветото на президента

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

НС отхвърли ветото на президента

mail13:41 | 16.08.2013прегледи 1046 коментарикоментари 0


Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху актуализацията на Бюджет 2013, предаде репортер на Агенция „Фокус”. При гласуването на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2013 г., който беше върнат за ново обсъждане от президента, гласуваха общо 223 народни представители, от които 130 – „за”, 93 – „против”. Против бяха 93 депутати от ГЕРБ. 84 депутати от Коалиция за България бяха „за”. 35 депутати от ДПС бяха „за”. 11 от „Атака” бяха „за”.
Така депутатите подкрепиха актуализацията и отхвърлиха ветото на президента. При гласуването имаше проблем с пултовете.
Днешното извънредно заседание на парламента бе съпътствано от два протеста - против и в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.
Протестиращи срещу правителството започнаха да се събират около входовете и изходите, които са отцепени от полиция, откъдето се очаква депутатите да започнат да излизат, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Информацията, че ветото на президента върху актуализацията на държавния бюджет стана ясна незабавно сред протестиращите. По тази причина участници в протеста започнаха да се сгъстяват около местата, където има полиция и се очаква народните представители да напуснат парламента. Някои от протестиращите се оплакаха, че личните им карти са били проверявани от полицията. Според участници в протеста срещу правителството, това се прави избирателно, само с участници в протеста срещу правителството.
В момента от парламента излизат автомобили и започват освирквания.
Депутатите от управляващото мнозинство от Народното събрание, които излизат от сградата на парламента, са приветствани от участниците в контрапротеста в подкрепа на правителството. Народните представители излизат с автомобили, като събралите се граждани им ръкопляскат и викат „Победа”. По-рано стана ясно, че десетки автобуси с контрапротестиращи са пристигнали в столицата.
 

Снимки: Facebook


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg