EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Нощният влак Брюксел - Берлин по-скъп от самолет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нощният влак Брюксел - Берлин по-скъп от самолет

mail11:11 | 14.12.2023прегледи 1700 коментарикоментари 0


Пътуване с нощния влак между Брюксел и Берлин струва значително по-скъпо от билет за самолет, съобщават днес белгийски медии. Уточнява се, че най-евтиният билет за влака се продава за 180 евро, докато двупосочен полет с нискотарифна авиокомпания се предлага шест пъти по-евтино - за 30 евро.

Белгийският министър на транспорта Жорж Жилкине признава, че засега разликата в цените е чувствителна и предрича, че с повишаване на търсенето билетите ще поевтинеят. Той допълва, че белгийските железници обмислят да предложат нощни влакове и до гари в Южна Европа.

Възобновяването на нощния влак между столиците на Белгия и Германия започна от снощи, след като бе прекъснато за десетина години, отбелязват медиите. Засега влакът ще се движи три пъти седмично и част от вагоните в композицията ще достигат Париж. Очаква се догодина нощният влак по тази линия да пътува всеки ден. Възстановяването на нощните влакови връзки между европейските столици се разглежда от ЕС като част от мерките за намаляване на замърсяването на околната среда от полетите на къси разстояния./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg