EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Нощни проверки срещу незаконна сеч

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нощни проверки срещу незаконна сеч

mail13:05 | 21.04.2020прегледи 10097 коментарикоментари 0


При засилени нощни проверки горските от „ДГС Самоков”са иззели 5 каруци и 7,50 кубически метра незаконно добита строителна дървесина, съобщи директорът на териториалното поделение на ЮЗДП инж. Александър Кроснев. Дежурствата са денонощни, като това е последният случай на незаконна сеч и транспортиране на дървесина без превозен билет и контролна горска марка, констатиран в 4 часа сутринта на 13 април.

В условията на извънредно положение посегателствата в горите в обхвата на „ДГС Самоков” се увеличават, констатират експертите. Затова интензивните проверки и денонощните дежурства на служителите от стопанството продължават. Близо една трета от съставените 52 акта от началото на годината са в първия месец от въвеждане на извънредните мерки заради коронавируса. Задържани са общо 8,88 куб. метра строителна дървесина, 28 куб. метра дърва за огрев, 8 моторни превозни средства, 14 каруци и 3 бензиномоторни триона.

През изминалата седмица горските стражари от териториалните поделения на ЮЗДП са съставили общо 21 акта по Закона за горите. Девет от актовете са в района на Разлог, където нарушителите са заловени на място, докато секат незаконно. В дърводобивен обект в района на „ДГС Струмяни” е констатирана сеч без издадено позволително на близо 63 куб. метра обла строителна дървесина. Нарушението е извършено от работници на фирма, извършващи промишлен дърводобив в съседен отдел. Съставени са 5 акта, а дървесината е задържана и ще бъде транспортирана в базата за съхранение на конфискувани вещи в „ДГС Кресна”.

От ЮЗДП напомнят, че при съмнения за нарушения в горите всеки гражданин може да сигнализира на 112. Дежурни екипи от горски служители са в готовност своевременно да реагират и извършат проверки на място.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905