EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Нощни проверки на НАП по Черноморието

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Нощни проверки на НАП по Черноморието

mail16:20 | 13.08.2010прегледи 1395 коментарикоментари 0


Масови данъчни проверки започват от тази нощ по Черноморието, съобщиха от НАП.
Стотици инспектори, включително командировани от вътрешността на страната, ще следят за укрити обороти и данъчни нарушения в хотели, ресторанти, дискотеки и други търговски обекти. Данъчно присъствие ще има и на фестивала  "Spirit of Burgas", както и в курортните комплекси "Албена", "Златни пясъци" и "Слънчев бряг". Освен в големите курорти проверки ще се правят и в по-малките населени места по крайбрежието.
Целта на данъчните е да извадят "на светло" максимална част от оборотите, които досега търговците са укривали. Ще се проверява още дали заетите в заведенията се осигуряват на реалните си заплати за това дали са внесени дължимите по закон осигурителни вноски.
Според данни на НАП, 88 на сто от нощните заведения в страната укриват оборотите си, което носи средногодишна щета на фиска от около 12 млн. лева. Основните способи за избягване на облагане, според анализа, са неотчитане на оборота изобщо или последващи манипулации на касовите апарати.
От НАП съобщават, че наблюдението на обекти в Слънчев бряг ще продължи до края на активния туристически сезон, като на фирмите, за които е констатирано, че укриват голяма част от оборота си ще бъдат възложени ревизии за последните 5 години. Според инспекторите на НАП данните, събрани от наблюдението ще са достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителния оборот на заведенията за последните години и те да бъдат обложени с укрития данък заедно с лихвите за всички недекларарини приходи назад във времето.  

Снимка: spirit of bourgas


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg