EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Норвегия отново финансира БГ проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Норвегия отново финансира БГ проекти

mail09:40 | 07.05.2012прегледи 438 коментарикоментари 0


В рамките на работното си посещение в Норвегия, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски договори целеви средства за финансиране на проекти, свързани с електронното управление и иновациите по линия на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежката програма за сътрудничество, икономически растеж и устойчиво развитие. Конкретният размер на финансирането ще зависи от предложените от българската страна проекти.

Във връзка с появилите се публикации, че електронното правителство няма да се случи, защото не се знае кой носи отговорност, уточняваме, че с постановление № 268 на МС от 26.09.2011 г. е създаден Съвет за електронно управление, чийто председател е премиерът Бойко Борисов. Заместник-председатели на Съвета са Симеон Дянков, заместник министър-председател и министър на финансите; Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи; Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията и  Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз.

Съветът координира дейностите и мерките за въвеждане и развитие на електронното управление. Заместник-министър Валери Борисов е натоварен лично от премиера Бойко Борисов да осъществява дейностите по реализация на електронното управление.

Конкретните срокове, индикативните бюджети на проектите и отговорниците за тях, са разписани в Пътната карта към Стратегията за електронно управление. Документът е в процес на активни обсъждания  с Министерството на финансите и останалите ангажирани институции. Очаква се междуведомственото съгласуване на ключовия документ да приключи до средата на юни.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg