EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новото автобусно депо на Бургасбус

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новото автобусно депо на Бургасбус

mail16:40 | 06.10.2014прегледи 1598 коментарикоментари 0


Приключват строително-монтажните дейности по реконструкцията и модернизацията на автобусното депо на "Бургасбус"ЕООД, включително изграждане на дизел и метан станция. Кметът Димитър Николов посети обекта, за да провери качеството на свършената дотук работа и да се увери, че се изпълняват всички мерки за противопожарна безопасност.
"Бъдещето на "Бургасбус" е осигурено поне за 20 години напред. Целият подвижен състав е обновен - и автобуси, и тролейбуси. Когато се подготвяше проектът "Интегриран градски транспорт на Бургас", изрично настоявахме пред европейските партньори в него да се предвиди пълен ремонт и дооборудване на депото с всякаква техника и ремонтни запаси. Това дава една сигурност на общинския превозвач и неговите стотици служители за много години напред", каза кметът Николов.
Сегментът "Реконструкция на автобусно депо, дизел и метан станция" е един от основните в осъществяването на проект "ИНТЕГРИРАН ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ НА БУРГАС", финансиран със средства на ЕО по Договор за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/1.5-001/2010/001, предоставени от ОП "Регионално развитие" 2007-2013, и собствени средства на Община Бургас.
При реализирането на инженеринговата поръчка се извършиха следните дейности:
- Изграждане на нова ведомствена дизел и метан станция с 3 дизелови колонки, една от които бързопълнеща, колонка за Ad-blue и 3 СNG - колонки;
- Реконструкция и вътрешно преустройство на халетата на автобусното депо, с разположените в тях зони за автосервизна дейност, пункт за периодични прегледи, автомивка;
- Доставка на технологично оборудване и модули за редовно техническо обслужване на автобусите;
- Технологична реорганизация на депото;
- Реконструкция на паркинга за автобуси, с изграждане на нови отводнителна система и осветителна инсталация за цялото пространство;
- Изграждане на паркинг за служители и посетители, благоустрояване и вертикална планировка на площите около депото;
- Изграждане на нови площадкови пътни връзки и външни връзки; рехабилитация на ограда;
- Ремонт на административната сграда на дружеството - саниране на сградата, съобразно съвременните изисквания за енергийна ефективност.
След реализацията на строителните дейности се откриват реални възможности за оптимизиране на обслужването на новодоставения автобусен парк от 67 нови дизелови и метанови автобуси, обслужващи жителите на града, както и цалостно подобряване на организацията и ефективността на дружеството "Бургасбус"ЕООД.

 

 

на снимките:депото сега и преди, снимки община Бургас
 


Тагове: депо, Бургас
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg