EUR 1.9558
USD 1.7311
CHF 1.8766
GBP 2.3443
CNY 2.7142
you tube
mobile version

Ново производство на Smarties в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ново производство на Smarties в София

mail13:03 | 04.11.2021прегледи 515 коментарикоментари 0


Официалният старт на новото производство на Smarties® в България. С инвестиция от 19 000 000 лв. в машини от ново поколение Нестле България поставя старта на производството на втори международен бранд във шоколадова фабрика София.

Производственият процес, разположен на площ от над 4 000 кв.м., е оборудван със около 100 машини от най-ново поколение, чиито автоматизирани процеси гарантират чисто и ефективно производство от 2 300 000 консуматорски опаковки до края на 2021 година, предназначени за  местния пазар и за експорт към 10 страни по света.  70 са новите работни места, които компанията открива във връзка с новото производство.

Шоколадовите бонбони Smarties® са бонбони с мисия. Създадени, за да провокират въображението на децата по света, те се произвеждат от висококачествено какао, добито по всички етични стандарти, с намалено количество захар и изцяло естествени оцветители от натурални продукти. 8-те цвята на Smarties® се постигат със спирулина, шафран, малц, репичка, цвекло и куркума. С грижа за здравето на децата, Smarties® се предлагат и в мини опаковка, съобразена с точната дневна порция въглехидрати за едно дете. Smarties® са и първите шоколадови бонбони, които се предлагат в изцяло хартиена и 100% рециклируема опаковка.

„За нас е чест да отворим завесата пред вас за новото производство на Smarties® - вторият международен бранд, който ще се произвежда в България. Това повдига стандартите за производство и поставя икономиката на страната ни на друго ниво. Последната инвестиция за Smarties® от 19 000 000 лв. и разкриването на 70 нови работни места в момент на световна криза, когато изчезват бизнеси и хора губят работата си, добива още по-голямо значение като съвкупно въздействие върху икономиката и пазара на труда.“ – каза г-н Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България.

Шоколадовата фабрика на Нестле в София е с над 80 години история в производството на шоколадови изделия, създадена през 1939г. Тя е една от трите най-големи центъра за производство на KitKat® на континента с 16 000 тона производство на  годишна база, като 90% от готовата продукция е за експорт, а 10%  се реализира на местния пазар. В нея работят 650 служители.

За 27-годишната си история компанията Нестле е изградила имиджа си на стратегически инвеститор в България със средно 10 млн. лв. годишни инвестиции в производствени мощности, уловия на труд и инфраструктура. През 2020г. компанията е удостоена със званието „Инвеститор на годината“. С новите 19 млн. лв инвестиция  Нестле България ясно показва намерението си да затвърди тази позиция.

Източник и снимка: Нестле България


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg