EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ново звено в Фонда на фондовете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ново звено в Фонда на фондовете

mail10:05 | 26.10.2018прегледи 863 коментарикоментари 0


В рамките на Фонда на фондовете е създадено Звено за координация, чиято основна задача е да осигури по-лесен достъп на заинтересованите крайни получатели до информация за възможностите им за европейско финансиране, съобщиха от Фонда.

Експерти от Звеното ще отговарят на запитвания за проектни идеи, предложения и инвестиционни намерения на различен етап на развитие или готовност като осигурява експертни становища и съвети за възможностите за финансиране, включително и комбинирано такова в публичния и частен сектор. Звеното ще подпомага и оказва съпътстваща подкрепа, съдействие и ориентиране спрямо национални и европейски институции, които имат отношение към реализацията на даден проект или неговото финансиране.

Звеното е създадено на базата на Меморандум за разбирателство между Министерство на финансите и Европейска инвестиционна банка, то цели да функционира успешно като единна точка за достъп до комплексната система от европейски фондове, програми и инструменти, приложими в България.

Със свое решение днес правителството одобри увеличаване на капитала на "Фонд мениджър на финансовите инструменти в България" ЕАД с 340 000 лв. от бюджета на Министерството на финансите, съобщи пресслужбата на кабинета. Увеличаването на капитала ще се извърши чрез издаване на нови поименни акции с номинална стойност 1 лв. всяка. Средствата от увеличението на капитала са за обезпечаване на структурирането и функционирането на Звеното за координация в дружеството. За целта беше прието и постановление на МС, с което се одобряват промени по бюджета на Министерството на финансите за 2018 г. за допълнителни плащания в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет в размер на 340 000 лв. Средствата за увеличаването на капитала са предвидени със Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 година.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg