EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Новият социален министър одобрен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Новият социален министър одобрен

mail11:07 | 18.05.2016прегледи 1126 коментарикоментари 0


Парламентът днес избра нов социален министър на мястото на подалия оставка Ивайло Калфин. Зорница Русинова бе подкрепена от 135 депутати, 68 бяха против, 8 „въздържал се”. Това е четвъртата персонална промяна в кабинета „Борисов 2”, след като по различни причини се оттеглиха министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, на правосъдието Христо Иванов и на образованието Тодор Танев. Премиерът Борисов номинира Зорница Русинова, като той мотивира предложението си с факта, че тя повече от 15 години работи в министерството, което ще осигури приемственост между нея и Ивайло Калфин.
Справка на сайта на Министерството на труда и социалната политика показва, че Зорница Русинова заема поста заместник – министър на труда и социалната политика в политическия кабинет на Ивайло Калфин от 19 ноември 2014 г. Организира и координира дейността на Министерството на труда и социалната политика в сферата на:
•Европейските фондове и международните програми и проекти;
•Международното сътрудничество и въпросите на Европейския съюз.
Наблюдава и координира дейността на:
•Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти” в МТСП;
•Дирекция „Европейски въпроси и международно сътрудничество” в МТСП.
Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство.
Притежава магистърска степен по българска филология и английска филология от Софийски университет „Св. Климент Охридски“..
Зорница Русинова е заемала ръководни длъжности в Министерство на труда и социалната политика и в Министерство на държавната администрация и административната реформа в периода 2007 – 2012 година.
Притежава дългогодишен опит в управление на програми и проекти, натрупан в Програмата на ООН за развитие, Американската агенция за международно развитие и Българо-швейцарска програма за сътрудничество.
Заема поста заместник –министър на труда и социалната политика (март 2012 – март 2013г.), отговарящ за политиката на пазара на труда, международни отношения, трудовото и социалното право, доходите и демографски политики и международните и европейските програми за финансиране.
Под нейно ръководство са били Агенция по заетостта, Управляващият орган на Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси 201", проект "Красива България".
Владее писмено и говоримо английски и руски език.

Със гласа 115 „За”, 2 „Против” и 3 „Въздържал се” Народното събрание прекрати правомощията на Ивайло Калфин като народен представител от ПГ на АБВ. В деловодството на Народното събрание бе постъпила оставката на Ивайло Калфин като народен представител от ПГ на АБВ. Парламентът гласува оставката на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, след като парламентарната група на АБВ оттегли подкрепата си от кабинета. По закон Ивайло Калфин имаше право да стане депутат от парламентарната група на АБВ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145